برنامه ریزی رویدادها
فرآیند برنامهریزی رویدادها
همهی ما به صورت کلی با مفهوم برنامهریزی آشنا هستیم ، برنامهریزی در هر موقعیت و زمانی کاربردی است و جزو معدود کارهایی است که هم در زندگی شخصی هم در زندگی شغلی با پیشرفت تکنولوژی نه تنها کمرنگ نمیشود بلکه پیشرفت تکنولوژی و زندگی مدرن امروزی به استفادهی بیشتر از ان دامن هم میزند ؛ در این مقاله سعی داریم به برنامهریزی رویدادها بپردازیم و برنامهریزی را در این مقوله بسط دهیم .
برنامهریزی رویدادها فرآیندی چند جانبه است که برای رعایت همهی جوانب آن باید برنامهریزی دقیق همراه با نوآوری و کنترل امور به صورت اصولی با اجرای حرفهای را در سطح بالایی در نظر گرفت . رویدادهای مختلفی وجود دارند که برای امور آن برنامهریزی لازم است مثل مراسمات خانوادگی ، عقد و عروسی ، تولد ، سمینارهای انگیزشی ، مراسمات درون سازمانی ، ورکشاپهای چند روزه و …؛ اما چرا برنامهریزی رویدادها انقدر اهمیت دارد ؟ مراحل مهم در فرآیند برنامهریزی چگونه است؟ و راهکارهای مؤثر برای مدیریت چالشها در این مقوله بسیار خواهد بود ؟ با ما در ادامهی مقاله همراه باشید تا به جواب این سوالها بپردازیم.
ضرورت وجود برنامهریزی رویدادها
در شرایط زندگی امروزه نیاز به برنامهریزی رویدادها برای پیشبرد سریع اهداف به امری اجتنابناپذیر تبدیل شده است ؛ با برنامهریزی رویدادها به صورتی مؤثر به نقش حیاتی در تضمین تجربه مثبت شرکتکنندگان/ میهمانان و دستیابی به اهداف برگزارکننده میتوان رسید. مواردی از خروجی یک رویداد موفقیتآمیز :
پشتوانهی برند
هر مجموعه با در نظر داشتن یک میزبانی خوب و برنامهریزی رویدادها به شناخت بهتر و موثرتر از برندخود و ایجاد محبوبیت و صمیمیت در بین شرکتکنندگان خواهد شد.راهی برای ارتباط :
برگزاری یک رویداد مخاطب جدید را به همراه خود به درون مجموعه خواهد داشت ، این در کنار تحکیم پیمان با مخاطبین قدیمیتر به ساخت ارتباطات موثر منجر خواهد شد.معرفی :
در زمان برنامهیزی رویدادها با در نظر گرفتن گزینههایی در لیست بخشهای مختلف مراسم ، میتوان به رویدادهای تبلیغاتی و معرفی محصولات یا خدمات مجموعه پرداخت ، با این کار یک سنگ و دو نشان خواهید داشت هم به توسعهی شناساندن خود به دیگران و هم ایجاد کانال ارتباطی فروش دست پیدا خواهید کرد.
روال اجرایی در برنامهریزی رویدادها
با توجه به اینکه پیادهسازی هر فرآیندی نیازمند مراحلی برای اجراست ، در اینجا هم برای سازماندهی یک رویداد موفق، باید برنامهریزی رویدادها هم طبق مراحل مشخصی دنبال کرد. مراحل مدنظر در این باب :
1- مشخص کردن دلیل و سقف هزینه
در ابتدا به عنوان اولین مرحله از برنامهریزی رویدادها باید به مشخص کردن دلیل اصلی از برگزاری پرداخت . آیا هدف از برگزاری رویداد شناخت بیشتر برند توسط مخاطب است؟، آشنایی با محصولات و لاینهای جدید یا خدمات قابل ارائه است ؟ یا جذب مشتریان جدید ؟ ترمیم روابط بین شرکتی ؟ تقویت ارتباط با مشتریهای قدیمی وفادار است ؟ یا جمعآوری کمکهای مالی است؟ اهداف خیریه ؟ یا … ؟ اهداف شما باید قابل اندازهگیری ، مشخص و واقعبینانه باشند. بعد از مشخص کردن هدف شما از رویداد ، تنظیم یک بودجه مطابق با اهداف به صورت جامع ، ضروری است. در نظر داشته باشید که بودجهی در نظر گرفته شده باید تمام هزینههای مرتبط با رویداد را شامل شود، از جمله مکان، تعداد دعوتیها ، تم پذیرایی ، تجهیزات، لوازم پذیرایی و تبلیغات.
2- محل برگزاری مناسب
مکان رویداد یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در موفقیت آن است. مکان مدنظر باید دسترسی بسیار راحتی داشته باشد و فضای کافی و مناسب برای تعداد شرکتکنندگان را داشته باشد. همچنین، امکاناتی نظیر ، سرویس بهداشتی ، پارکینگ، اگر در طبقات است آسانسور برای راحتی بیشتر ، دسترسی به اینترنت، سرمایش و گرمایش مناسب و تجهیزات صوتی و تصویری نیز باید مورد توجه قرار گیرند.
3- هماهنگی
یک رویداد مناسب از هماهنگی زمانبندی شده در تمام آیتمها را داشته باشد. این برنامه باید بهگونهای تنظیم شود که تمامی جزئیات، از زمان شروع مراسم ، استراحتها ، پذیراییها و میان برنامهها تا پایان سخنرانیها در آن لحاظ شود.
4- کنترل امور
برای عوامل مورد نیاز در یک رویداد نیاز به همکاری با تولید و تأمین خوب و بسیار متفاوت مانند خدمات پذیرایی، خدمات مهماندار ، تجهیزات صوتی و تصویری، طراحان صحنه و دکوراسیون ، طراحان گرافیکی ، دارید. عقد قرارداد با این تأمینکنندگان باید با دقت و برنامهریزی شده انجام شود تا تمامی نیازها و الزامات شما برآورده شود. پیشنهاد میشود به تطبیق چک لیستهای خودتان و تأمیینکنندهی مقابل با جزئیات بپردازید تا همهی مراحل دقیقا طبق خواستهی شما باشد.
ریز نکاتی برای برنامهریزی رویدادها
برنامهریزی رویدادها و برگزاری آن شامل مراحل مختلفی بود که نام برده شد اما جزئیاتی در این مسئله وجود دارد که رعایت نکردن آنها و در نظر نگرفتن ، مسیر برنامه را دچار اختلال خواهد کرد ؛ لذا در طول فرآیند برنامهریزی به این ریز نکات دقت کنید :
پذیرایی
در ابتدا به انتخاب منوی مناسب با توجه به نوع رویداد ، جامعهی افراد دعوتی ، زمان رویداد به مشورت با برنامهریز بپردازید.
طراح صحنه و دکور
موضوع رویدادتان را با تم مناسب در نظر بگیرید زیرا دکوراسیون فضای رویداد بهتر است با هدف مراسم تناسب بصری نیز داشته باشد ؛ در این صورت شما به هارمونی از فضا و محیط دست پیدا میکنید که بر شرکتکنندگان تأثیر عمیقی ایجاد خواهد کرد و به تجربهای دلنشین ، زیبا و الهامبخش تبدیل خواهد شد.
میزبانی
سیستم ورود باشکوهی در نظر بگیرید و در ایجاد جایگاه خاص به مخاطب بپردازید مانند خوشآمدگویی گرم به مهمانان برنامه ، پذیرایی در ورود ، اتیکتهای راهنمایی برای نشستن هر فرد بر روی صندلی ، محل رویداد را به تجربهای مثبت برای شرکتکنندگان تبدیل خواهد کرد.
فناوری و برنامهریزی رویدادها
با پیشرفت علم وتکنولوژی در دنیای امروزه استفاده از این ابزارها به پیشرفت سریع مجموعهها در دنیای رقابتی خواهد شد ؛ برای دور نمادن از فضای رقابت باید با پیشرفت تکنولوژی همراه شد و مجموعه را با مدرنیته همگام کرد. پس تکنولوژی نقش مهمی در سادهسازی و بهبود فرآیند برنامهریزی رویدادها دارد. از کاربردهای فناوری در این حوزه عبارتند از :
- نرمافزارهای مدیریت برنامهریزی رویدادها : ابزارها و نرمافزارهایی هستند که به برنامهریزان کمک میکنند تا وظایف، برنامهیزی رویدادها ، زمانبندی، و بودجه را مدیریت کنند.
- سیستم ثبت شرکت کنندگان : با در نظر گرفتن سیستمی آنلاین و از راه دوربه شرکتکنندگان امکان دسترسی در رویدادها را بدهید که امری راحت و زمان دلخواه داشته باشد.
- برنامههای فضای مجازی : استفاده از رسانههای اجتماعی ( اینستاگرام – واتس اپ – تلگرام – یوتویوب و… ) ، ایمیل مارکتینگ میتوانند به تبلیغ رویداد و جذب شرکتکنندگان کمک کند.
انواع مشکلات در برنامهریزی رویدادها
هر رویدادی با هر شکل و نوع فعالیتی ممکن است با چالشها و مشکلاتی روبهرو شود، برنامهریزی دقیق و آمادگی برای مقابله با این چالشها میتواند از بروز مشکلات جدی جلوگیری کند؛ به بررسی چالشها و نحوهی حل آنها میپردازیم:
- اتفاقات ناگهانی و پیشبینی نشده : یک برنامهریز باید آمادگی هر نوع شرایطی برای رویداد را داشته باشد ، شرایطی مثل تغییرات در برنامه ، مشکلات اسباب پذیرایی یا اجرایی ، شرایط آبوهوایی ، بهم ریختگی در نظم و مدیریت برنامه و … و به سرعت برنامههای جایگزین آماده کند.
- انجام هماهنگی در عوامل اجرایی : حتما خاطرتان باشد که برای هر موردی که تأمینکنندهی خاص خود را دارد از گلآرایی ، پذیرایی ، صوتی تصویری و… گرفته تا خوشامدگویی تنها راه ارائهی برنامه به صورت موفق فقط با برقراری ارتباط مداوم با تأمینکنندگان خواهد بود. باید در هر حظه و هر مرحله از اینکه همه چیز بهموقع آماده مطمئن شوید.
- مدیریت بحران : همیشه و همه جا حتی در کاملترین حالت ممکن هم شرایط خاص یا اتفاقات غیرمنتظره وجود خواهند داشت ، مانند نقص فنی ، لغو حضور یک سخنران مهم یا مشکلات درون مجموعهای و… آمادهسازی یک برنامه اضطراری برای مدیریت شرایط بحرانی مختلف بسیار لازم است.
- نرمافزارهای مدیریت برنامهریزی رویدادها : ابزارها و نرمافزارهایی هستند که به برنامهریزان کمک میکنند تا وظایف، برنامهیزی رویدادها ، زمانبندی، و بودجه را مدیریت کنند.
- سیستم ثبت شرکت کنندگان : با در نظر گرفتن سیستمی آنلاین و از راه دوربه شرکتکنندگان امکان دسترسی در رویدادها را بدهید که امری راحت و زمان دلخواه داشته باشد.
- برنامههای فضای مجازی : استفاده از رسانههای اجتماعی ( اینستاگرام – واتس اپ – تلگرام – یوتویوب و… ) ، ایمیل مارکتینگ میتوانند به تبلیغ رویداد و جذب شرکتکنندگان کمک کند.
پیشنهاداتی برای اجرای باکیفیت در برنامهریزی رویدادها
برای داشتن برنامهای باکیفیت و ایجاد لحظات خاطرهانگیز مواردی را در نظر داشته باشید ، مثل :
- شرکت کننده خود یک آیتم از اجرا : برای اینکه رویداد گرم و پر بازدهی داشته باشید میتوانید به استفاده از تکنیکهای تعاملی مانند جلسات پرسش و پاسخ، کارگاهها، مسابقات ، قرعهکشیها و جوایزی در انتها مثل عضویت خاص و… بپردازید.
- تولید فضایی خاص : با داشتن طراحی برنامهای خاص مثل داشتن یک لایو یا دعوت از فردی معروف یا حتی استندآپ کمدی.
- یادآوری ارتباط : ارسال ایمیلهای تشکر ، پیامکهای تقدیر ، فرستادن عکسهای یادگاری و در کنارش جمعآوری بازخورد از شرکتکنندگان میتواند به بهبود رویدادهای آینده کمک کند.
مجموعههای موفق در برنامهریزی رویدادها
معرفی مجموعههای پیشگام و سربلند در برنامهریزی رویدادها که اجرای خلاقانه و تأثیرگذار ارائه کردند و توانستند توجه شرکتکنندگان را به خود جلب کنند ، میپردازیم :
- اپل :شرکت اپل همواره رویدادهای متنوعی برگزار میکند از موضوعات تکنولوژی گرفته تا لانچ جدید محصولات و این مراسمات و برنامهها هرگز سطحی و نکراری نبوده بلکه نبوغ خلاقیت در اجرا هم در آن دیده میشود که هر بینندهای را به سمت خود میکشاند.
- TED TALK: تد تاکشو یک برنامهای بسیار جذاب در عین حال با ظاهری ساده را برگزار میکند. این کنفرانسها به دلیل برنامهریزی منظم، سخنرانیهای الهامبخش، فضای عاری از قضاوت و البته نورپردازی و دکوراسیون خلاقانه مورد تحسین قرار گرفتهاند.
کلام آخر
همانطور که در مقدمه سوالهای فرضی شما مخاطب عزیز را مطرح کردیم ، امید است با بررسی و خواندن این مقاله به جوابهای خود ریده باشید ؛ در نهایت نتیجهی همهی بررسیها نشان میدهد که برنامهریزی رویدادها نیاز به دقت، خلاقیت، تکنولوژی بهروز و توانایی مدیریت جزئیات دارد. با برنامهریزی اصولی و استفاده از تکنیکهای مناسب، میتوان تجربهای بهیادماندنی و تأثیرگذار برای شرکتکنندگان ایجاد کرد. موفقیت یک رویداد نیازمند داشتن برنامهریزی است و یک برنامهی موفقیتآمیز با در نظر گرفتن همهی فاکتورهای گفته شده به آمادگی و توانایی برنامهریزان در پیشبینی و مدیریت چالشها و بحرانها بستگی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید